Тестове за наркотици

Модератор: StopDrug

cvetkabrjynetka
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Юни 2008, 14:27

Тестове за наркотици

Мнениеот cvetkabrjynetka » 21 Юни 2008, 15:11

Здравейте!
Страшно благодарна ще Ви бъда, ако някой може да ми даде информация за кръвни тестове за наркотици. Проблемът е моят бивш, който е и баща на 6 годишния ми син. Човекът здраво пие и се друса, доколкото знам с кокаин и е доста "активен спортист". Вече си има и отявлени психични отклонения, но никой не обръща внимание на това. Родителите му се държат сякаш това не е проблем, още повече техен. Никой от колегите му не смее да каже нищо, шефовете му също чакат май да му мине. Всички го прикриват и му съучастват по всякакъв начин, но очакват от мен аз да се заема с проблема. Успях да спечеля родителските права над сина си, без да се налага да доказвам зависимостите му, но съдът определи режим на свиждане с детето ни. Можете да предположите колко спокойна и щастлива съм от това. Не съм наясно с видовете дрога, а да си кажа честно и не искам да се потапям на дълбоко. Той си има приятелка, която е със същите проблеми има си и родители и работодатели. Аз буквално си спасявам кожата и тази на детето. Това, което искам му огранича е детето да не остава с преспиване при него. Бих искала да знам при кръвен тест какво трябва да му изследват и къде се извършват, колко време горе-долу му е нужно за изчистване или как се нарича. Защото той ми пробутва един тест от урина. Благодаря Ви предварително

pipi
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Юни 2008, 10:43

Re: Тестове за наркотици

Мнениеот pipi » 23 Юни 2008, 10:34

Здравейте! Получихме Вашето запитване - то е важно за нас и ще Ви отговорим в кратки срокове - до три дни. Въпросът Ви изисква да се допитаме до специалисти, които са запознати с кръвните тестове.
До скоро!

pipi
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Юни 2008, 10:43

Re: Тестове за наркотици

Мнениеот pipi » 25 Юни 2008, 17:49

Скъпа майко,
Наличието на психоактивни вещества или техен метаболит /вещество, което се отделя в следствие на контакта на веществото с ензим, отделен от чевешкият организъм/ може да се установи чрез изследване на следните биологични материали: сълза, пот, слюнка, урина, кръв, косъм и др.
Това, което е съществено, е че различните наркотици имат различен период на елиминиране от организма.
При употреба на кокаин чрез уринен тест може да се установи най-ранно наличие на веществото до два часа след приемането му и до три дни след него.
Наличието на кокаин в организма, установено чрез кръвна проба, ще отчете момента на интоксикиране, но ще се елиминира по–бързо от кръвтта сравнено с елиминирането му от урината.
Доказването на психоактивни вещества в организма не доказват злоупотреба или зависимост към тях!Уринни тестове за наркотици могат да се правят в повечето лаборатории в страната, както и в домашни условия.
Кръвни изследвания има в Института за спешна помощ –МБАЛСМ,,Н. Пирогов”и в МА– ,,Съдебна медицина”.
В случай, че детето Ви е застрашено при срещите с биологичния си баща, е уместно да информирате най–близкия за Вашия район “Отдел за закрила на детето”. Социален работник от този отдел ще направи проверка на подаденият сигнал и ще изготви становище, което е официален документ.
Надявам се да съм Ви била полезна

мария великова
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Сеп 2009, 16:44

Re: Тестове за наркотици

Мнениеот мария великова » 25 Сеп 2009, 16:54

Добер ден на всички , които са в този форум .Аз имам същия проблем с моя бивш тепърва започваме дела .Това , което ме интересува е абсолютно същото , което е писало и момичето и по-точно за колко време наркотиците и по специално кокаина се разгражда в организма и след този период при едни изследвания ще излезе , че е чист така ли.Аз съм работила на кораб и там американците идваха с ку4ета и като на кучето му замирише направоха взимат косъм от възглавницата и правеха тест .Ако някой наистина има подробна и точна информация нека ни помогне.Пишете ни . На такъв човек аз не мога да си поверя детето , когато му ходи на гости разбирате ме нали.

smn8
Мнения: 199
Регистриран на: 16 Яну 2008, 13:22

Re: Тестове за наркотици

Мнениеот smn8 » 26 Сеп 2009, 15:59

Здравейте, Мария Великова!

Ще потърся информация за различните видове тестове и ще ви отговоря до 2-3 дни. Надявам се, че (поне относително) нещата ще бъдат наред при вас.

Поздрави!

smn8
Мнения: 199
Регистриран на: 16 Яну 2008, 13:22

Re: Тестове за наркотици

Мнениеот smn8 » 28 Сеп 2009, 17:53

Здравейте пак, Мария Великова!

Порових се малко и намерих някои неща по отношение на тестовете. За уринните тестове за кокаин знам със сигурност, че могат да засекат наличието на веществото в рамките на 2 до 3 денонощия. При дългогодишните и редовно употребяващи този срок може да бъде и малко по-дълъг. Тези тестове не са скъпи (около 3-4 лв.) и могат да се намерят в някои аптеки. Правят ги и в частните лаборатории. Лошото при тях е, че хващат много кратък период и по него не може да се съди каква точно е употребата. Достатъчно е един човек да спре да взима 4-5 дни и той ще може да даде "чист" тест. Но си остават най-лесния начин за тестуване.

Изследването на кръв, доколкото разбрах, е най-скъпият начин за тестуване. В същото време срокът, в който може да се засече веществото, е още по-кратък.

Изследването на коса също е скъпо и не знам дали го правят в обикновените лаборатории за граждани. При него трябва кичурче коса с дължина около 7,5 см. Според информацията, която намерих, един косъм не върши работа. При този тест може да се хване употреба до 90 дни назад. В същото време той не хваща употреба, станала през последната една седмица. При това изследване остава проблемът с честото подстригване на косата. Освен това кокаинът има свойството да се "движи" по продължение на косъма, като по този начин става по-трудно да се определи кога точно е започнала употребата и кога е прекратена.

Тестовете, колкото и да са точни, пак не могат да ни кажат всичко, а в повечето случаи не могат и да спрат един човек да употребява, ако той е решил да го прави. Но все пак могат да изпълняват някаква контролираща роля, особено ако се правят редовно в един по-дълъг период от време. Само така може да се докаже, че човекът не е употребявал поне през този период.

Това е засега и ви пожелавам успех!

HardStar
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Окт 2009, 09:58

Re: Тестове за наркотици

Мнениеот HardStar » 02 Окт 2009, 09:59

Здравейте!
Предполагам,че до месец ще ми правят кръвен тест за наркотици в токсикологията на Пирогов(или евентуално някое друго отделение или лаборатория за такива тестове).Имам 2 въпроса:
Първи-този тест показва ли колко е голяма концентрацията на ТХЦ и от това да се съди колко често се пуши трева и следователно за 1 месец без да се консумира ще има ли очистващ ефект,така че концентрацията да е значително намаляла?
Втори-от 01.08.09 до 04.08.09-прием на амфетамини по 1 път в малко количество,20.09.09-единичен прием също в малко количество.Не мога да кажа чистотата каква е била и дали не е с някакъв примес,но все пак си е от черния пазар!Преди тези дати друг прием е имало преди месец,а преди него преди много месеци.За колко време може да се изчисти от организма(в общия случай тъй като незнам химичен състав)?За какъв период от време може да проследи теста консумацията и евентуално дали може да се направи нещо,за да се изчисти от кръвта възможно най-бързо.
Благодаря предварително!

smn8
Мнения: 199
Регистриран на: 16 Яну 2008, 13:22

Re: Тестове за наркотици

Мнениеот smn8 » 06 Окт 2009, 13:36

Здравейте!

Търсих информация и ето какво намерих:

С кръвните тестове може да се установи единична употреба на трева до 2-3 дни след нея. Ако употребата е била честа или всекидневна, наличието на веществото може да се установи в кръвта до 2 седмици след последната употреба. Уринните тестове "хващат" по-дълъг диапазон от време - от 1 до 6 дни при единична употреба и от 7 до 30 дни при честа и всекидневна употреба. Границите варират според количеството на употребеното вещество, скоростта на метаболизма, вида на тестовете.

Амфетамините се откриват в кръвта до 12 часа, когато употребата не е всекидневна. С уринните тестове този период е 1-4 дни.

Кръвните изследвания са много по-точни от уринните. С тях точно може да се установи количеството на веществото в кръвта. Но не можах да намеря информация колко точно може да се определи момента и честотата на употребата. Предполагам, че ако не взимате един месец изобщо, кръвният тест може би ще бъде чист. Обаче аз не съм специалист и затова не мога да го гарантирам.

Що се отнася да по-бързо изчистване на кръвта (или урината), сигурно има разни начини, но аз не съм запозната с тях. Най-сигурният и безопасен начин за изчистване определено е липсата на употреба.

Знам, че такива кръвни изследвания се правят в "Пирогов", но не можах да намеря частна лаборатория, която да ги прави. Всички предлагат само уринни тестове. Ще съм ви благодарна, ако споделите какво е станало след като минат изследванията.

Поздрави и успех!

vlad86
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Фев 2010, 20:28

Re: Тестове за наркотици

Мнениеот vlad86 » 20 Фев 2010, 20:42

Имам един въпрос: Колкото и смешно да звучи имам причина да смятам , че бях отстранен една вечер, след като ми е сложено нещо в питието. Мога ли по някакъв начин да се изследвам за остатъци (които да ми докажат на мен самия не някъде правно и т.н.) след като това се случва 26.10.09, а сега е 20.02.10 период от 3 месеца. Изрично заявявам, че не съм използвал никакви наркотици през живота си дори и марихуана. Симптомите които получих бяха повръщане, лицето ми пареше страшно много, а нямах температура, и лека дезорентация. Чувствах се прекрасно и за няколко минути, около 5, се почуствах много зле до другия ден. И ако има такъв метод може ли да има смущения от Аулина които пия за мигрената (за последните 5 месеца съм изпил 8 или 9 прахчета ).

smn8
Мнения: 199
Регистриран на: 16 Яну 2008, 13:22

Re: Тестове за наркотици

Мнениеот smn8 » 22 Фев 2010, 18:38

Здравейте, vlad86!

Да ви сипят нещо в питието не е нещо невъзможно, но няма как да преценя. За съжаление 3 месеца са твърде дълъг период, за да може да се установи употреба чрез уринни, кръвни или слюнчени тестове (повечето вещества напускат организма до няколко дни). По-отдавнашна употреба може да бъде установена само чрез изследване на кичур коса, обикновено до 90 дни. Само че тези изследвания са много скъпи и дори не знам дали се правят някъде у нас. Това при положение, че не сте си постригвали косата последните 3 месеца.

Проблемът е, че при вас не се знае изобщо какво вещество трябва да бъде търсено и дори и да намерите подходяща лаборатория, ако правят на косата ви тестове за всички видове наркотици, изследването ще излезе сигурно хиляди левове.

Що се отнася до Аулина, ви препоръчвам да се консултирате с лекаря, който ви го изписва. Не знам какви реакции би могъл да направи той с алкохола, но самото лекарство е много токсично и има куп странични действия. 8-9 прахчета за 5 месеца може и да не са много, но се чудя няма ли по-малко вредни лекарства за вашата мигрена.

За всеки случай ви давам линк към листовката на Аулина от Изпълнителната агенция по лекарствата:
http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/27321s.pdf

Съжалявам, че не мога повече да помогна, но се надявам нещата при вас да се наредят добре.

Поздрави!


Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта